Hem / Börsen / Aktiepoddar

3 Aktiepoddar som gör dig till en bättre investerare

Podcast Studio

Skippa Spotify och Netflixtittandet ibland och lyssna på aktiepoddar istället.

Oavsett om man sitter på bussen, äter lunch, väntar på tåget eller är ute på en kvällspromenad har man ofta möjlighet att lyssna på en podd. Håll dig up to date samtidigt som du lär dig nya saker med riktigt bra aktiepoddar.

Att inte ha tid för poddar är omöjligt att säga, det handlar bara om att man ska göra det till en vana att slå på en podd när man går runt på mataffären och handlar.

Jag kommer inte att lista så många poddar som möjligt här, utan jag har plockat ut de absolut tre bästa poddarna som jag själv lyssnar på så fort det kommer nya avsnitt.

Fill or Kill

Fill or Kill omslag till podd

Grymma traders som gör snabba affärer och har stenkoll på marknaden. Alltid aktuella samtalsämnen i podden och hög kvalité. Daytraders som snackar aktiecase, kommande och sådana som varit, hur de reagera och agerat. Samtidigt som de snackar en hel del långsiktiga trades och investeringar. De brukar ta upp en del lyssnarfrågor också, så in och skriv till dem på twitter.

Fill or Kill är en mer avancerad podd, men är du ny finns det oerhört mycket att lära här. Pausa och slå upp termer och ord om du är ny.

Roliga och ödmjuka, Lone Wolf och Phukettrader som driver podden är verkligen helt frälsta i aktiemarknaden.

Dock brukar intervjuerna under semestertiderna vara lite sådär, man förstår ju dock att grabbarna vill ha semester också. Riktigt bra att de har börjat podda trots om någon av dem är bortrest. Phukettrader har kört en del från, ja såklart Phuket. Med riktigt bra ljudkvalité.

Du hittar Fill och Kill på https://podcasts.apple.com/se/podcast/fill-or-kill/id982673304

Investerarens Podcast

Investerarens Podcast omslag

Väldigt pedagogisk och samtidigt djupgående. Poddaren har en långsiktig strategi.

Rolig och svävar ofta iväg ibland på intressanta sidospår. Nicklas som även går under sitt nickname Investeraren jobbar på Avanza. Han har galet mycket statistik och fullt nödvändiga fakta om bolag i sitt huvud.

I Investerarens Podcast behöver man inte slå på dubbel hastighet, Nicklas håller bra takt när han pratar om sitt favoritämne som är aktier. Lyssnar man på honom i en ljudbok han spelat in så känner man inte igen uppläsaren, han läser så långsamt som en vanlig person. Så tips om ni lyssnar på Nicklas ljudbok, kör den i dubbel uppspelningshastighet så känner man igen honom.

Superduktig och intressant kille att lyssna på, har ibland gäster också.

Länk: https://podcasts.apple.com/se/podcast/investerarens-podcast/id1326731401

Du hittar även Nicklas blogg på http://www.investeraren.com/

Ekonomiekot Extra

Ekonomiekot Extra omslag till podd

Sveriges radio som har bra och aktuella nyheter, ofta med bra gäster och väldigt kompetenta. Ekonomiekot Extra släpps en gång i veckan, på fredagar. Bra sammanfattning av vad som hänt och vad som kan komma att hända under kommande helg och vecka på börserna.

Under coronatider ska Ekonomiekot Extra även köra ett till avsnitt mitt i veckan.

Tummen upp till Hanna Malmodin, Ekonomiekot Extra är riktigt bra för nyheter och stora händelser.

Länk till Podcaster: https://podcasts.apple.com/se/podcast/ekonomiekot-extra/id392925681

Vilka aktiepoddar lyssnar du på?

Tips både gärna mig och andra läsare om vilka din bästa aktiepoddar är och varför. Lämna kommentarer nedan.

Related posts

Latest posts